Scoutdräkten

Scoutbutiken

I scouterna finns det särskilda klädesplagg som ingår i den officiella scoutdräkten. Vi säljer vissa av dessa plagg via en kista som står i lilla hallen, till höger från kapprummet i kyrkan. I kistan, som är märkt med ”scoutbutik” är det självbetjäning och du betalar med swish.

Just nu finns det följande i scoutbutiken:

  • Den officiella t-shirten som ingår i dräkten i strl 116/122, 128/134, S och M.
  • Den lila scouthalsduken
  • Reflexer
  • Ev. någon enstaka skjorta

Inom kort kommer vi få in fler skjortor och storlekar till Scoutbutiken. Du kan också köpa scoutdräkten, scoutmärken, andra snygga scoutkläder och massor av coola scoutprylar online via Scoutshoppen.

Begagnat

Redbergskyrkan förmedlar också en andrahandsförsäljning av scoutskjortor som tidigare scouter vuxit ur. Vi har i nuläget tre begagnade skjortor till försäljning i strl XS, S och L samt ett par begagnade halsdukar. Begagnade scoutkläder säljes till halva priset.

Vi köper gärna din gamla scoutskjorta för halva priset av vad en motsvarande i dagsläget kostar ny. Prata med kassören i Redbergs unga för mer information.

Märken

Märken för läger eller kämpalekar ska sättas fast på höger ärm. Förtjänstmärken, tex knivbevis eller eldmärket sätts fast på vänster ärm.