Aktuella event

På den här sidan uppdateras löpande information om den aktiviteten vi just nu förbereder oss inför. Just nu kan du läsa här om:

  • Julmarknad & granförsäljning
  • Scoutinvigning
  • Kort lista om event som ligger längre fram i tid.

Julmarknad & granförsäljning

9 december har Redbergskyrkan sin årliga julmarknad och självklart vill scouterna vara med!

En stor del av vår verksamhet finansieras via granförsäljning. Det är tack vare att bagaregården köper så mycket granar av oss som vi kan ha så billig läsårsavgift. Granarna säljs i december månad av frivilliga i församlingen och ungdomsorganisationen. Hör av dig om du vill hjälpa till! Ingen förkunskap eller församlingsanknytning krävs för att vara volontär i verksamheten. Under  julmarknaden får scouterna själva vara med och dra sitt strå till stacken. Att sälja granar är roligt, många barn kommer därifrån med ett leende på läpparna.

Scouterna bör ha på sig bra vantar, gärna i rejält tyg som de kan bära granar med, och varma kläder. Möjlighet till att köpa fika, lotter på julmarknaden kommer finnas så skicka gärna med lite kontanter. Familj och kompisar är varmt välkomna att besöka julmarknaden! Vi samlas kl. 10 och plockar fram tillsammans. Kl. 14 är barnen klara för dagen. Barnen blir bjudna på 1 korv var, fika och mer mat får de köpa.

Scoutinvigning

Den 15:e oktober genomfördes årets scoutinvigning. En scoutinvigning är en oerhört högtidlig stund där scouten avger scoutlöftet. Därför får de barn som missat invigningen vänta till nästa tillfälle. Tillsammans med patrullen och kåren välkomnas scouten in i kåren officiellt. Det är efter denna ceremoni som man högfärdigt kan skryta och säga ”jag är en scout”. Vanligtvis hålls scoutinvigningen på en Gudstjänst någon gång på höstterminen.

På vår hemsida kan du läsa om scoutdräkten och vart du ska placera ditt invigningsmärke.

  • Scouterna bjuder sina familjer på avslutningsfika 12 dec kl. 19.
  • Riksscoutlägret STÖRRE i Värmland 27 juli-2 augusti 2024.
  • Jamboree i Polen 30 juli-8 augusti 2027. (Ja asså det här är ju jättelångt fram i tid..)

Mer info om dessa aktiviteter kommer.