Scouting för vuxna

I Redbergskyrkans scoutkår finns det två alternativ för vuxna att vara aktiva som scouter:

Bli scoutledare eller kom på träffar för vuxenscoutpatrullen ”Den simmande makrillsvargen”.

För att bli ledare eller funktionär i scoutkåren ställs vissa krav. Hör av dig till kårchefen för mer information.

Vuxenscout från 20 år och uppåt möts en söndag i månaden kl. 13 om inget annat anges. Du behöver inte föranmäla dig eller ha tidigare scoutvana för att deltaga. Aktiviteterna planeras och genomförs tillsammans i patrullen. Vi organiserar oss via en messangergrupp. Hör av dig till någon av vuxenscouterna (tex Martina) om du vill vara med i den. Varmt välkommen med på våra träffar!

Höstterminen 2023 ses vi följande söndagar:

27 Augusti – Sista anmälan till Ta’i. Mer info. Martina berättar gärna mer, dra iväg ett DM till henne om du undrar nåt!

24 september – Kanot! Vi passar på att prata ihop oss inför Ta’i. Men välkommen på kanotträffen även om du inte ska med på Ta’i.

29 sept-1 okt – Ta’i – Helgtävling i scouting i småland.

22 oktober – Inställt pga sjukdom

12 november – Vandra och grilla korv vid ett vindskydd. Samling kl 13. där det står ”samling” på kartan. Vi bestämmer på plats hur långt vi vill gå. Medtag egen matsäck/fika samt det du vill grilla. Förslagsvis korv eller något annat enkelt. Kåren står för ketchup och senap. Vi räknar med att vara tillbaka senast 18.

10 december – Makrillsvargens 2:a adventstradition: Baka fika över eld.

På vår facebooksida kommer ibland mer information om vuxenscout.

Kontakt

Vårterminens datum planeras tillsammans i patrullen och meddelas senare. Vi organiserar oss via en messangergrupp. Hör av dig till någon av vuxenscouterna (tex Martina) om du vill vara med i den och planera vad vi ska göra.

Kårchef byts med jämna mellanrum. För närvarande heter kårchefen Martina och råkar också jobba i församlingen. Henne når du via kontakt