Bli scout!

Välkommen till Redbergskyrkans scoutkår!

En scoutkår mitt i stan som ändå lyckas hitta naturen.

Till höstterminen 2024 tar vi emot scouter i åk 2-7. Du behöver inte vara kyrkligt kopplad eller ha tidigare scouterfarenheter för att bli scout hos oss. Alla är välkomna!

Hur går det till?

Scouterna ses på tisdagar kl. 18-19.30 och är oftast utomhus. Vi varierar mellan att vara vid Redbergskyrkan (hållplats: Stockholmsgatan)och att vara vid naturområdet vid Apslätten (Hållplats: Sanatoriegatan/Welandergatan). Barnen delas in i åldersindelade patruller om max 10-15 barn plus ledare och får patrullvis lära sig allt om friluftsliv, samarbete, att bli en bra kompis och hjälpa andra. Vi har också många roliga lekar, trams och upptåg. Patrullerna tillsammans bildar scoutkåren, där alla scouter som hör till oss ingår. Vi ses ofta hela kåren en liten stund varje scoutmöte.

Anmälan

Klicka här för att göra din anmälan. Anmäl dig snabbt! Platserna brukar gå åt och vi har begränsad kapacitet. Därför tillämpar vi först till kvarn och därefter kölista. Och du! Om en förälder går med i kåren som ledare får barnet automatiskt plats i kåren, oavsett köplats så det kan vara en väg in för den ivrige. Läs mer om att bli ledare.

Undrar du något?

Tveka inte att höra av dig till oss!

Ansvarig för scouterna är församlingspedagog Martina Green.

martina@redbergskyrkan.se

Kårchef Martina: 0735097367

Jag har semester v. 25-29 samt v. 32 så hör gärna av dig på mail om det är under de veckorna så återkommer jag. /Martina