Redbergskyrkan i Göteborg söker pastor och församlingsföreståndare 100%

Vi är en församling inom Equmeniakyrkan med cirka 170 medlemmar och vi finns i en trivsam stadsdel i östra Göteborg. Vår församling vill vara öppen för alla och hjälpa människor att finna Jesus och växa i tron på honom. Några nyckelord för församlingen är nyfikenhet, samhällsengagemang och mångfald.

Vi söker nu en ny pastor då vår nuvarande församlingsföreståndare går i pension. Vi tror att du som vill arbeta hos oss är en naturlig ledare som har lätt för att skapa relationer och inspirera andra. Du är lyhörd och gillar att samarbeta. Du har en blick och ett intresse för människors behov och livssituationer.

Hos oss kommer du att få goda möjligheter att vara kreativ och utveckla arbetsformer och verksamheter. I Redbergskyrkan händer mycket och en vanlig vecka rör det sig mycket folk i kyrkan. Bland våra utåtriktade verksamheter finns bland annat scout, barnkörer, föräldrafika, band, nystartad söndagsskola mm. 

Du kommer att få arbeta tillsammans med vår församlingspedagog som är inriktad mot arbete med barn och unga. Vi ser våra anställda som en viktig kraft i vårt utvecklingsarbete. I församlingens verksamhetsplan har vi som mål att bland annat utveckla våra gudstjänster, vårt möte med barn och föräldrar och att möta människor i närområdet.

Naturligtvis vill vi att vår församlingsföreståndare har ett stort intresse för gudstjänstliv och förkunnelse. I vår församling finns många gudstjänstledare, som gärna är med och utformar olika typer av gudstjänster. Vi har även ett rikt musikliv. Vi har en vuxenkör, två barnkörer, ett par olika band och även visst samarbete med ett par gospelkörer.

I vår församling finns ett stort engagemang för rättvisefrågor, samhällsfrågor och inte minst frågor om miljö och klimat. Vi har en mycket aktiv internationell grupp och en relativt nystartad miljö- och klimatgrupp, som har många idéer att arbeta vidare med.

Det vi saknar från december månad är Dig. Vi hoppas att du har blivit nyfiken på vår församling och inte tvekar att ta kontakt med oss.

Tillträde 1 januari 2025 eller efter överenskommelse. 

Vi hanterar ansökningar löpande, så tveka inte att skicka in din ansökan redan idag!

Ansökan skickas till:
ordf@redbergskyrkan.se

Har du frågor?
Vänligen kontakta:
Margareta Blomgren Tel: 073-7606073
Karin Hultbrand Tel: 073-7343483
Ordföranden Redbergskyrkans församling
ordf@redbergskyrkan.se