Vi samlas till gudstjänst

På söndag den 2 augusti samlas vi åter till gudstjänst efter att vi gjort uppe- håll under juli. Temat är ”Andlig klarsyn”. Det blir predikan av mig, Roland Ernebro, och Margareta Blomgren leder gudstjänsten. Vi håller avstånd och visar den hänsyn som vi vant oss vid under de senaste månaderna.
Onsdag den 5 augusti 18.30 har vi en ekumenisk friluftsgudstjänst vid Härlanda kyrkoruin. Det blir medverkan från de olika kyrkorna i vår stadsdel. Efter gudstjänsten blir det tillfälle att fka om man tar med kafekorgen. Vid regn är gudstjänsten inställd.

Om någon möjligen har undrat vad jag haft för mig under de perioder jag varit ledig det senaste året kan svaret komma nu. Jag har suttit hemma på min kammare och skrivit på något som till slut blev en bok. Nedan följer en kort presentation av boken. Vad händer när livet förändras i grunden, när tryggheten i livet försvinner? Man vet vad man måste lämna men inte vart man ska ta vägen och vem väntar på en där? På olika sätt lever de här frågorna hos några människor i den lilla värmländska byn. Det gäller inte minst för David vars CP-skada gör att han har svårt att röra sig och få förstår vad han säger. Hela livet har han bott hemma hos sin mor som hjälpt honom med allt. Men när hon blir svårt sjuk måste det ske en förändring. Det väcker mycket känslor och ett antal frågor ställs på sin spets. I boken ”Vem väntar på mig” har jag med fantasins hjälp försökt bearbeta några tankar som följt mig genom livet. Boken kommer att säljas i kyrkan och på Din bok eller beställas från nedanstående länkar. https://www.adlibris.com/se/bok/vem-vantar-pa-mig-9789189219205 https://www.bokus.com/bok/9789189219205/vem-vantar-pa-mig/