Från vår samlingssöndag

I söndags var det samlingsöndag med två samlingar. En körgrupp sjöng under Göran Karlsson ledning. Karin Hultbrand var gudstjänstledare. Ctefan Brochmann predikade och Roland Ernebro invigde den nygjorda rampen och uttalade välsignelsen. Våra ordförande invigde det nyrenoverad köket med förkläde och kastrull-skrammel. Vid kyrkfikat fick alla varsin påse med fikabröd och något att dricka till. Det fanns också en tipspromenad med frågor om kök och renovering. Vi var ca 30 personer vid varje tillfälle. Det kändes som en Coronasäker samling. Nu hoppas vi att köket ska bli till glädje för många, länge…

Ctefan Brochmann

Vilket rum är viktigast i ett hus? Sovrummet? Badrummet? Vardagsrummet? Nej, vi vet vilket rum som är viktigast: KÖKET!
Köket är en bra och viktig plats:
I köket kan man sitta och filosofera,
i köket kan man fixa en kopp kaffe och sedan dricka upp den, i köket kan man lyssna på senaste nyheterna,
i köket kan man föra viktiga samtal,
i köket kan man baka en god sockerkaka,
i köket kan man äta upp sin goda kaka.
I köket kan man stifta nya bekantskaper, Vad skulle vi göra utan vårt kök?
Här i Redbergskyrkan har vi nu fått ett nytt, större och mer ändamålsenligt kök och för detta känner vi en stor tacksamhet.
Tacksamhet till många generationer människor som offrat pengar, tid och arbete i vår kyrka. Detta har skett av kärlek till församlingen och den kristna tron har varit drivkraften.
En arbetsgrupp i församlingen har under de senaste åren slitit med ritningar, kostnadsförslag, kontakter med arkitekter, hantverkare med mera.
De senaste veckorna har kyrkan sjudit av liv och arbete när många varit med och tömt skåp, monterat ner skåp, målat, spacklat, kört skräp, skruvat ihop skåp och serverat fika bland mycket annat. Vi har alla kunnat vara med genom förbön och offrande och vet ni vad:
Nu är köket klart!!
Köket, maten och fikat är också viktiga bitar i vårt arbete för barn och unga och deras föräldrar. Det är viktigt i vårt arbete med integration, konserter, föredrag, körövningar, pensionärsträffar och mycket mer. (Allt detta kommer snart igång igen hoppas vi)
Vi kommer att ordna bröllop, barnvälsignelser, dop, konfirmationer, begravningar, bemärkelsedagar, marknader och mycket annat här i kyrkan. Alla dessa stunder när något viktigt i livet händer. Roliga saker och sorgliga, och då vill vi äta och dricka tillsammans.
Detta kommer att bli enklare och roligare i framtiden med vårt nya kök. Dessutom har vi många externa hyresgäster och de kommer att bli stormförtjusta!
Må Redbergskyrkans nya kök få bli till stor glädje och välsignelse – – – och härmed är köket invigt!
Vi vill så uppmärksamma och speciellt tacka några av dem som varit nyckelspelare i den här ombyggnaden: Janne Carlson, Anna-Carin Tonnvik, Torbjörn Eklund, Ulla-Carin Carlson, Ingela Vennman, Marie Börtin Hultström.
Vi vill från styrelsen och hela församlingen rikta ett stort och varmt tack till er (överräcker Delikatesspåse).
Applåd!
Även jättestort tack till alla andra frivilliga som lagt delar av fritid och semester på att hjälpa till med arbetet med det nya köket.
En applåd till alla er!